Disclaimer: All recipes on this page are collected from various sources, including Facebook, TikTok, other websites, and more.

Sotong Masak Goreng Tepung Rangup

Sotong Masak Goreng Tepung Rangup

Semalam anak terasa nak makan sotong goreng tepung, nampak macam senang je kan, celup-celup tepung gaul dengan telur, Prap Siap, ...

Cendawan Shitake Masak Tiram

Hari ni nak share 10 minit masa penyediaan Cendawan Shitake Masak Tiram Bahan2x Cendawan Shitake (of coursela kan- potong2x hiris) ...

Resipi Daging Goreng Kunyit PKP

Ni orang malas masak macam aku pun boleh buat, korang apatah lagi, nak nak yang ada pressure cooker, untuk aku ...

Resipi Sup Tulang Kelantan

Ntah kenapa sejak PKP, husband aku banyak pulak beli sup tulang. Dia suruh aku buat sup tulang macam kat kelantan ...

Resipi Masak Asam Pedas Ayam

Aku first time nak masak asam pedas. Ntah apa mimpi pun tak tau. Aku banyak refer kak #yatiekitchen punya IG, ...
Masak lemak telur paling mudah dan malas

Masak lemak telur paling mudah dan malas

Mula-mula ingat nak makan maggi je bila lunch, tapi macam tak best pulak, nak makan nasi dengan telur goreng tak ...

Terung goreng cili api

Hari ni jom aku share masak terung goreng. Aku tak minat terung sebenarnya, tapi bila aku try lauk terung ni ...