Waktu Bukan Waklu dan Marah Yang Merah

(Perkongsian dari KH Abdullah Gymnasiar dan Puan Diyana Tahir) Waktu terbahagi 3: 1. Waktu lalu 2. Waktu kini 3. Waktu akan datang Sekiranya kita kesal dengan waktu yang lalu, atau kita banyak sangat buat dosa, keywordnya adalah Taubat kepada Allah Pikul akibat yang kita dah buat pada masa lalu Anggap itu adalah kifarah dosa yang

hi Ayah

Genap 50 hari Ayah bersemadi di di kuburan. Sepanjang tempoh 50 hari, ada je memori yang terimbas, sikap dan sifat Ayah yang buat Along terkenang. Yes, its funny why all those memories keep dancing in your mind. Selama Ayah hidup takde pulak. Strange huh Disebalik sikap kekalutan Ayah, Ayah punya daya kesabaran yang sangat TINGGI

Terimbas

Just a quick note untuk diri sendiri melalui pengalaman mata kasar sepanjang bergelar anak dan ibu. Disaat keadaan ayah yang agak kritikal sekarang ni, nothing much that aku boleh buat melainkan berdoa agar diberi kesembuhan untuk ayah dan sempat untuk aku bawak ayah pergi umrah, dan dalam keterlewatan batas waktu, banyak memori antara aku dan

<div>Tiada Tajuk</div>

    Last update blog bulan 4, bagus- bagus, kasi duit free- free je kat godaddy. Rasa post kali ni, aku nak cerita more on my personal matters. Tahun ni agak mencabar bagi aku, aku hanya boleh plan, tapi Allah yang tentukan. Dengan lebih 6 bulan payment tak masuk, aku harapkan duit part-time berpremium beautiful

Kisah Wan Zul dan Kopi

  Wan Zul seorang yang sangat komited terhadap kerjayanya. Maklumlah, bekerja sebagai seorang programmer memang kadang kalanya memerlukan komitment yang sangat tinggi lebih-lebih lagi bila bermain dengan due date yang semakin hampir. Dia berjaga hampir setiap malam semata-mata untuk menyiapkan codingnya. Kopi segera 3+1 menjadi peneman malamnya untuk memastikan dia sentiasa berada dalam keadaan ‘jaga’.

Trip Japan–5 Tips Ringkas

  Hi! Lepas 2 minggu balik dari Jepun, entry pertama Travel ke Jepun ni merupakan  tips peribadi saya yang ingin saya kongsikan. My tips untuk mereka yang pertama kali ke Jepun dan tidak mahir membaca map macam saya. 1. Beli JRPASS, berbaloi-baloi. Bayangkan kalau tak beli JRPASS, tambang keretapi dari airport ke Ube sahaja dah