travel Archive

Trip Japan–5 Tips Ringkas

  Hi! Lepas 2 minggu balik dari Jepun, entry pertama Travel ke Jepun ni merupakan  tips peribadi saya yang ingin saya kongsikan. My tips untuk mereka yang pertama kali ke Jepun dan tidak mahir membaca map macam saya. 1. Beli JRPASS, berbaloi-baloi. Bayangkan kalau tak beli JRPASS, tambang keretapi dari airport ke Ube sahaja dah

Post ringkas korea

Post kali ni sangat simple, sebab nak amik mood siapkan paper untuk ke workshop minggu depan, sambil sambil tengok gambar korea, first time berback pack bersama ibu, first time arrange travel sendiri, itupun mr riduan sudah bikin homework, tapi kat malaysia lagi sudah study subway dia dan dah download app subway kat ipad,memang la sangat

Waa, rindunya pada blog ini- Part 1

Wah, lama nye tak update blog, sibuklah konon, cHet! Tapi after trip london paris itu hari tu memang tak menyempat nak update, 8 days trip to 2 countries for me macam tak cukup je, hihihihi, sebulan mungkin cukup kot, (wah, banyak cekadak enko) Time ni masa gambar kat KLIA, gambar satu dari kanan tu CDM

Business Trip to Kelantan

Ini adalah julung2 kali, aku ke kelantan atas urusan perniagaan, biasanya ke kelantan balik kampung, santai- santai dan golek-golek bersama family. This time around, I will be in Kelantan for a week to support my business partner’s network there! Yes! Premium Beautiful is spreading like a virus! So, for those yang ada disekitar kelantan, feel

TravelLog to Vietnam Day 3

Only pictures can answer how happy and enjoyable i’m in this premium beautiful business. For those who is anti network marketing, think like this, assume that this is your conventional business selling undergarments. Then, you decided to expand your business by setting up new branches selling the same things.From one branch, into two branches etc

TravelLog Vietnam Day 2

Okeh,hari kedua nih, pagi kitorang pi kat water puppet show, sangat2 menarik. Persembahan around 40 minit menceritakan keseluruhan cara hidup orang Vietnam, ada lawak2x skit. Interesting sangat2x, memang teringat kat Amir, mesti dia suka tengok. Lepas2x tu, kitarang lunch pulak sebelum gi kat chuci tunnel. Perjalanan ambik masa 2 jam utk sampai ke saigon. Nih

TravelLog Vietnam Day 1- Part 2/2

Perjalanan to Vietnam tak makan masa panjang pun, around 2 jam je nak sampai. Airport dia bolehlah tahan, setakat nak landing kapal terbang, canggih lagilah kita punya airport. Then bas memang sharp sampai on time. Kitaorang straight ke Vietnam Post office. On the way tu, kitaorang diperkenalkan oleh mr daniel as our tourist guide along

TravelLog to Vietnam- Day 1

Me wif my bff hely waiting at C14, tak sabar hula- hula kat Vietnam, soping- soping kain, raya bulan 7, so molek arr nak soping sakan, nanti time Ramadan boleh concentrate banda lain. Nih yang seronok gi pakej melancong hai- o, tak yah pikir2x benda lain, semua diuruskan, memang follow je, last year gi hongkong

: masa adalah nyawa

Masa bukan lagi emas, tapi masa adalah nyawa,lakukan yang terbaik pada hari ini, gembirakan orang yang berada disekeliling anda, dan lepaskan kesemua benda yang tidak mengembirakan anda Quote dari bakal CDM Dr Nurhanna, hahahahahahah Best tak tengok gambar kat atas? Nak melancong free??? Call /sms 0192223454 or email nurhanna.aziz@gmail.com SEKARANG!!!