food Archive

April24 Bangi Sentral Review

After we’ve done with our swimming session at Pusat Maritim Putrajaya, we decided to take our lunch at April24 which is located near Uswah Clothing (actually the café is at lower ground of the next building) as I would like to try their monster burger. But I guess is not my lucky day, burger sudah

Simple macaron cabonara?

Salam semua mommies yg hebaK! Hari ni aku share masakan dikala ko tengah lapa giler tapi malas nak keluar rumah dan tekak dah loya makan meggi. 🙂 First, korang kena ada cheese. Ala, cheese biasa yang tepek kat roti tu, bawang putih, cili api and baby macaron. So, method dia mudah sahaja! Rebus baby macaron

Resepi untuk orang yang paling malas nak masak

Panjangnya tajuk blog kali ni, hari ni nak share resipi paling simple, senang dan yang paling malas untuk masak. Resipi ni dapat kat adik, sebab sedap, simple dan memang sesuai untuk saya yang simple ni. Ni kita panggil resepi spageti masak duh, hihihi Senang je, rebus spageti sampai lembut, sambil-sambil tunggu tu, boleh kopek 2-3

Where to eat at Semarak, Kuala Lumpur

After my bad food serving experience at UTM Semarak, i choose not to eat at that place again. Maybe it just a small matters for some of you, tapi heyy, dia berjaya mengganggu mind aku keh, kalau ada button Shift-Delete, kan best 🙁 2 hari selepas kejadian (poyo), masa break hour, aku try selongkar tempat

Makan-makan at rumah tomyam

  Alos, sementara tunggu makanan ready, amik kesempatan hupdate blog, otw balik dari stokis b32, singgah la makan kat Rumah Tomyam.   Me with biz partner Elly order menu wajib tomyam, nak tengok mana lebih kaw, chakri ke rumah tomyam,hihi, order kopok dulu, buat lapik perut.   Air nescape wajib sampai dulu, then kopok se pinggan, kruk

:: iftar di chakri express, alamanda putrajaya

Sementara tunggu si elly bayar tiket parking, baik tulis entry pasal iftar tadi, hihihi, actually iftar ni asalnya di tupai- tupai area bangi, tapi last minute cancel dan beralih ke chakri express. Bertolak dari tempat kerja after 6.30pm, suppose today aku dapat jemputan iftar with my great leaders but think that aku akan rushing dan

:: Masak Telur Kicap cara mudah

1. Goreng telur – dah agak-agak masak angkat, tak angkat pn tak pa (hahahahhaa) 2. Potong bawang besar, bawang putih, bawang kecik—hiris2 3. Panaskan minyak dalam kuali 4. Tumis kayu manis, buah pelaga, cengkih dalam minyak yang panas 5. Campak hirisan bawang tadi dalam kuali (jgn campak kuat sangat, nnt terpecik minYak) 6. Bubuh kicap

:: where to eat @ putrajaya

last couple of days, i had my lunch at nandos,alamanda putrajaya. i ordered 1/4 chicken (spicy peri2) plus 2 side dishes. as for drinK, i chose americana coffee..cheWah.. Last time i went to nandos is 5 years back, at midvalley. so i assumed the food’s standard will remain the same. after a some time waiting,

::yuMMy yuMMy

today, me and elly were assigned to conduct a lab test for the lecturer’s candidates. There were *** among them. some are very pleasent and some are not. i also don’t know lah what type of candidates la like this..hahahhahahaha..aku ingat aku yang plg ter frank tapi ada lagi yang lebih frank.thehehehhe.. then it’s Lunch time!!!… eee