Business Archive

Waa, rindunya pada blog ini- Part 1

Wah, lama nye tak update blog, sibuklah konon, cHet! Tapi after trip london paris itu hari tu memang tak menyempat nak update, 8 days trip to 2 countries for me macam tak cukup je, hihihihi, sebulan mungkin cukup kot, (wah, banyak cekadak enko) Time ni masa gambar kat KLIA, gambar satu dari kanan tu CDM

Bakat dalam berniaga

Assalam.. Kadang-kadang pernah tak terdetik dalam hati dan pernah tak tertanya-tanya dengan diri sendiri samada ada bakat ke tak dalam bisnes ni? Perlu ke bakat kalau nak berniaga? Apa beza bakat dan skills? For me bakat ialah gift yang sememangnya dah di pre-built dalam diri orang tu. Cth, nak jadi penyanyi mesti ada bakat. Tapi

Mungkin ini yang sesuai..

Masa tengah tunggu appointment, saya terjumpa majalah 'Rezeki', salah satu favourite mag saya, tak banyak kedai yang jual, but confirm ada kat kedai buku Popular. Topik kali ni sangat- sangat interesting. Yang agaknya semua orang cuba melarikan diri dari terlibat. Hihi. Bila sebut or baca about 'MLM', tidak semua berfikiran terbuka untuk menerimanya. Maybe pernah