Trip Japan–5 Tips Ringkas

  Hi! Lepas 2 minggu balik dari Jepun, entry pertama Travel ke Jepun ni merupakan  tips peribadi saya yang ingin saya kongsikan. My tips untuk mereka yang pertama kali ke Jepun dan tidak mahir membaca map macam saya. 1. Beli JRPASS, berbaloi-baloi. Bayangkan kalau tak beli JRPASS, tambang keretapi dari airport ke Ube sahaja dah

Harga Premium Beautiful 2015

Assalam readers! Susah la kalau nak cerita bab harga premium beautiful sebab dia ada banyak saiz, normally kalau client tanya saya berapa harga PB, saya akan tanya balik saiz dia, then dia reply contoh saiz kecik, but kena ingat ye, the term “saiz kecik” tak sama dengan term PB..hihihi, saya pernah ada client kata dia

Simple macaron cabonara?

Salam semua mommies yg hebaK! Hari ni aku share masakan dikala ko tengah lapa giler tapi malas nak keluar rumah dan tekak dah loya makan meggi. 🙂 First, korang kena ada cheese. Ala, cheese biasa yang tepek kat roti tu, bawang putih, cili api and baby macaron. So, method dia mudah sahaja! Rebus baby macaron

How To Achieve Your Goal Easily in 2015

Hi. Kali ni nak share something pasal macam mana nak merealisasikan goal in 2015. Lesson learn daripada tahun lepas yang mana saya asyik duk tulis goal, apa yang nak dicapai but hasilnya hanya 20% sahaja yang meet the target. 1. TULIS impian Pakar kata nak capai goal ialah dengan TULIS setiap impian yang ingin diCAPAI

#Timeline 2014

Hi. Sekejap je dah tahun 2015. Belum terlambat lagi nak recap moments sepanjang tahun 2014 as a struggling mother, student and dreamer :p Mula-mula sekali start dari bulan Januari, bulan pertama Amir start sekolah derejah 1. Macam-macam benda aku duk pikir, “boleh ke?”, “survive ke?” etc etc. Tapi at the end of the day, aku

Tips for fresh graduates

Sementara nak tunggu nasi masak, aku nak share some tips dari orang tua yang nak kata lama tak lamalah kerja, baru nak dekat 11 tahun. Besar gaps antara zaman aku start kerja dengan zaman generasi Y (Y lah sangat) . Antara perbezaan ketara: 1. Cara apply kerja Zaman aku, format resume yang nak dihantar very