PHD Journey Archive

SVM–is what I learned

Ini slides yang mula- mula aku buat untuk pahamkan apa benda SVM. Bukan dalam major course aku masa degree hatta master, aku take challenge untuk terjun dalam dunia AI. Nah! rasakan! Boleh tersimpul mati urat otak (urat otak aku la, uols tak, uols ok ;P) Sumber ada dinyatakan dalam gambar, aku just buat semula based

Entering new semester

  Agak cuak, memang cuak, tapi it is very a good start for a new semester. On Monday, aku akan attend workshop on AI. Bagi yang takde basic macam aku, aku rasa macam cumpulsory je. Tak nak dah baca paper tapi duk main buat assumption sendiri. Memang boleh baca raw material, but some how kena

My way of doing Literature Review

Just nak kongsi cara saya buat literature review. Kebanyakkan cara atau kaedah banyak yang saya dapat masa hadiri workshop literature review yang dibuat oleh Assoc Prof Dr. Mohd Syazwan bin Abdullah dan jugak dari Dr Othman Talib (drotspss.blogspot.com) memang sangat-sangatlah berbaloi untuk saya yang blur langsung pasal nak buat literature review. All this while, saya