Business Journey Archive

Untungnya kita berada di bumi Malaysia

Kita kat Malaysia nih siap boleh pilih kerja lagi… Shared from my master sifoo CDM Azlan Deraman…. Dulu mungkin boleh support, tapi now isteri kena play part too.. Ngeris je tengok tajuk kat atas, duduk di tanah air yang asal Melayu tapi sendiri merempat di bumi sendiri…orang lain kebas peluang 🙁 Artikel tu bukan aku

Congratulations!

Congratulations to my biz partner hely! Dapat award jam tangan! It’s not easy but yet its not so hard! Just follow je step insyallah confirm jadi! Maybe ada yg kata apalah sangat jam tangan yg harga kebih kurang RM1 ribu tu? Kalau uols nak tau, nak dapat jam tangan tu at least dah capai sales

TravelLog to Vietnam Day 3

Only pictures can answer how happy and enjoyable i’m in this premium beautiful business. For those who is anti network marketing, think like this, assume that this is your conventional business selling undergarments. Then, you decided to expand your business by setting up new branches selling the same things.From one branch, into two branches etc

TravelLog Vietnam Day 2

Okeh,hari kedua nih, pagi kitorang pi kat water puppet show, sangat2 menarik. Persembahan around 40 minit menceritakan keseluruhan cara hidup orang Vietnam, ada lawak2x skit. Interesting sangat2x, memang teringat kat Amir, mesti dia suka tengok. Lepas2x tu, kitarang lunch pulak sebelum gi kat chuci tunnel. Perjalanan ambik masa 2 jam utk sampai ke saigon. Nih

TravelLog Vietnam Day 1- Part 2/2

Perjalanan to Vietnam tak makan masa panjang pun, around 2 jam je nak sampai. Airport dia bolehlah tahan, setakat nak landing kapal terbang, canggih lagilah kita punya airport. Then bas memang sharp sampai on time. Kitaorang straight ke Vietnam Post office. On the way tu, kitaorang diperkenalkan oleh mr daniel as our tourist guide along

Hari ini dalam Utusan Melayu :Graduan Melayu, bumiputera terima gaji permulaan terkecil

Graduan Melayu, bumiputera terima gaji permulaan terkecil SHAH ALAM 19 Ogos – Para graduan Melayu dan bumiputera merupakan golongan terbesar yang menerima gaji permulaan terkecil sebaik sahaja memasuki pasaran kerja iaitu antara RM501 sehingga RM2,000 ke atas berbanding kumpulan etnik lain. Timbalan Ketua Pengarah 1 Unit Perancang Ekonomi Jabatan Perdana Menteri, Datuk Mat Noor Nawi

:: Urgently need a business partner !!!

really need a business partner to expand my business, I’m run out of my stock and i need a serious business partner to join in. Criteria: Business minded, Professional, Good Attitude,Muslim/Muslimah if you fulfil the above criteria, then call / sms 0192223454 or email nurhanna.aziz@gmail.com for further appointment. *investor from brunei, singapore, indonesia are also