Business Journey Archive

Waa, rindunya pada blog ini- Part 1

Wah, lama nye tak update blog, sibuklah konon, cHet! Tapi after trip london paris itu hari tu memang tak menyempat nak update, 8 days trip to 2 countries for me macam tak cukup je, hihihihi, sebulan mungkin cukup kot, (wah, banyak cekadak enko) Time ni masa gambar kat KLIA, gambar satu dari kanan tu CDM

Bakat dalam berniaga

Assalam.. Kadang-kadang pernah tak terdetik dalam hati dan pernah tak tertanya-tanya dengan diri sendiri samada ada bakat ke tak dalam bisnes ni? Perlu ke bakat kalau nak berniaga? Apa beza bakat dan skills? For me bakat ialah gift yang sememangnya dah di pre-built dalam diri orang tu. Cth, nak jadi penyanyi mesti ada bakat. Tapi

Mungkin ini yang sesuai..

Masa tengah tunggu appointment, saya terjumpa majalah 'Rezeki', salah satu favourite mag saya, tak banyak kedai yang jual, but confirm ada kat kedai buku Popular. Topik kali ni sangat- sangat interesting. Yang agaknya semua orang cuba melarikan diri dari terlibat. Hihi. Bila sebut or baca about 'MLM', tidak semua berfikiran terbuka untuk menerimanya. Maybe pernah

My half life of year 2012

Post sebelum ke Guangzhou Dengan hanya apply konsep PERCAYA dan TOLAK SEMUA ALASAN, insyallah apa yang kita NAK, kita DAPAT!     Alhamdullilah, dikelilingi oleh family yang very supporting, kawan-kawan yang positif dan orang-orang yang berjaya!   Tapi masih belum terlambat untuk berubah kearah yang lebih baik, kalau you all nak, me and my team

Business Trip to Kelantan

Ini adalah julung2 kali, aku ke kelantan atas urusan perniagaan, biasanya ke kelantan balik kampung, santai- santai dan golek-golek bersama family. This time around, I will be in Kelantan for a week to support my business partner’s network there! Yes! Premium Beautiful is spreading like a virus! So, for those yang ada disekitar kelantan, feel

My team achievements

Entitled free trip incentive to hongkong 2011     Entitled free trip incentive to vietnam 2012         Entitled free trip incentive to guangzhou 2012 (depart on 10-7-2012)         Entitled free trip incentive to london-paris 2013!       100,000 K sale achievers within one month     April –

Strategi misi 5 bulan jln kearah CDM

Perjumpaan mlm ni mmg sgt special sebab cdm hjh siti rohana buat sesi khas for double diamond manager untuk capai pangkat tertinggi dalam sykt iaitu crown diamond manager. Best kan, nak naik pangkat pun orang tunjukkan caranya, free pulak tu, tak tension langsung dan takder exam, hihihihihi, biasanya kalau dulu la aku nak naik gaji