myDaily Life Archive

Baby kurap susu

Mywafi pun tak terkecuali dari terkena kurap susu. Puasla cari petua ke crean ke yang boleh cure kurap ni. Kalau cream tu kalau boleh yang natural, no stereoid ok. Aku macam biasa kena vevel ngan mak aku, suruh gi jumpa doktor. Aku malas nak gi sebab small matter je. Masa gugle-gugle, ada yang kata bubuh

Pesta Buku Antarabangsa 2014

Dah lama berlalu, tapi baru sekarang rasa nak ulas. Berlangsung tempat seperti biasa at pwtc. Kali kedua pergi pwtc baru berjaya dapat parking, itupun dengan berat hati parking di hotel, kali pertama pergi, lagi tak boleh langsung masuk jalan menghala pwtc. Dasat tak dasat la kan, so better naik putra lrt lagi mudah. Masuk pwtc

Review Spectra M1

Yeay! Alhamdullilah, setakat hari ini, lebih 3 bulan myWafi fully breastfeed. So next, nak target sampai 6 bulan. Gigih aku cari cara untuk banyakkan susu. Membaca la buku pasal penyusuan ibu. Si Azyan ada kasi present buku “Hebatnya Susu Ibu” by Rita Rahayu Omar. Buku yang sangat bagus dan menidakkan segala persepsi aku pasal baby.

:: motivation for myself

I got this caption from one of my fellow fb frends. Yes, i have a lot of dreams, not a small dreams but BIG dreams People says if you want your dream to come true, write it on the paper, the best method is to stick your dreams in the place you often see. By

:: Down

In marriage life, sometimes ada happy, sometimes feel bless, sometimes ada gado-gado. Lelaki sukar dijangka. Ntah. But most of my male frens kebanyakkan straight forward, gentleman konon, jarang yang jenis emo, kalau ada lama dah aku tak kawan. Hihi. Tapi tak surelah, sebab itu berkawan. Bukan berchenta or etc. Aku pun tak tau kalau diorang

44 hari berpantang yang menggembirakan

Assalam! Hari ini lebih kurang 3 minggu dah saya dalam tempoh berpantang. Kelahiran kali ini agak adventure compared yang dulu-dulu. Sebab ini kali pertama saya bersalin di hospital keraajaan di selangor. Previous two, saya bersalin di johor, servis memang tip top sebab pengaruh mak kot kat hospital tu. Hihihihi, but this time around, memang real

Week of 36

Yeay! My Tanamera set arrived safely. Such a lovely box. When I opened up the box, i can smell the fresh scent. It has 12 items, 2 bottles of coconut pressed virgin oil, massage oil, feminine herbal wash, bengkung, soap,lavender floral water, param and pilis, herbal bath, herbal tea and body scrub.   There is

:: survey-survey set lepas bersalin

  Hari ini sudah masuk minggu ke 34 kehamilan. Sekejap je masa berlalu, Gather requirements pun tak habis-habis lagi, hahhahaha. Apa pun belum prepare lagi, since ini adalah anak yang ketiga, kadang-kadang macam boleh terlupa banyak benda. Jarak Amirah dan baby lebih kurang 4 tahun, tapi feeling macam mula-mula dapat baby je. Masa Amir, berpantang

::2014 dengan lebih perancangan yang rapi dan teliti

Bismillah. Assalam readers. Alhamdulillah diberi kesempatan lagi untuk bernafas pada hari pertama tahun 2014. 2013 ditinggalkan dengan penuh kenikmatan dan kesyukuran. Alhamdullilah, segala apa yang saya wish for 2013 hampir 70% tercapai, alhamdulillah. Berlebih kesyukuran kerana sedang menantikan cahaya mata ke 3 lahir ke dunia. Semoga semuanya dipermudahkan dan diizinkan oleh Allah. Tahun 2014, anak