myDaily Life Archive

Simple macaron cabonara?

Salam semua mommies yg hebaK! Hari ni aku share masakan dikala ko tengah lapa giler tapi malas nak keluar rumah dan tekak dah loya makan meggi. 🙂 First, korang kena ada cheese. Ala, cheese biasa yang tepek kat roti tu, bawang putih, cili api and baby macaron. So, method dia mudah sahaja! Rebus baby macaron

How To Achieve Your Goal Easily in 2015

Hi. Kali ni nak share something pasal macam mana nak merealisasikan goal in 2015. Lesson learn daripada tahun lepas yang mana saya asyik duk tulis goal, apa yang nak dicapai but hasilnya hanya 20% sahaja yang meet the target. 1. TULIS impian Pakar kata nak capai goal ialah dengan TULIS setiap impian yang ingin diCAPAI

#Timeline 2014

Hi. Sekejap je dah tahun 2015. Belum terlambat lagi nak recap moments sepanjang tahun 2014 as a struggling mother, student and dreamer :p Mula-mula sekali start dari bulan Januari, bulan pertama Amir start sekolah derejah 1. Macam-macam benda aku duk pikir, “boleh ke?”, “survive ke?” etc etc. Tapi at the end of the day, aku

Tips for fresh graduates

Sementara nak tunggu nasi masak, aku nak share some tips dari orang tua yang nak kata lama tak lamalah kerja, baru nak dekat 11 tahun. Besar gaps antara zaman aku start kerja dengan zaman generasi Y (Y lah sangat) . Antara perbezaan ketara: 1. Cara apply kerja Zaman aku, format resume yang nak dihantar very

#MengenangMH17

Maafkan aku Maafkan aku kerana berperasaan begini Maafkan aku kerana tidak seharusnya aku berasa cemburu denganmu Cemburu dengan pengakhiran manismu Senegara menangisi pemergianmu Senegara mengirimkan doa dan alfatihah untukmu Senegara memberikan penghormatan kepadamu Dari Agong hingga ke rakyat biasa.. Aku? Patutkah aku untuk tidak merasa cemburu? Disaat ribuan manusia memyempurnakan solat terhadapmu Sedang aku masih

Terung goreng cili api

Hari ni jom aku share masak terung goreng. Aku tak minat terung sebenarnya, tapi bila aku try lauk terung ni kat kedai, eh boleh try ni masak kat rumah, kena kat tekak gedik aku ni. So aku tengok ingredients lauk terung dan mula try cuba masak kat romah. Mula-mula goreng ikan bilis sampai rangup, angkat

Yezzza, sePantaZ namanya

Haloh, selamat hari raya! Berzaman tak hapdet blog tiba-tiba rasa excited nak share pasal PantaZ. Mender tu? PantaZ ni supplement utk budak-budak kecik. Almaklum sekarang ni environment tak menentu. Kalau dulu kita berendam dengan pasir tak jadi apa, tapi ni kena pasir sebutir pun boleh jadi kurap satu badan, punya la virus sekarang yang makin

Cadburry~ Selamatkah Malaysia?

Aku kata wat the fish! Hmm, bila mula-mula keluar kenyataan KKM kat fb, aku ingatkan rumors, so tak amik port, but bila dah galak sangat, aku terpanggil nak mintak penjelasan dari org yang kerja kat company tu. Then aku dapat reply in which ada betulnya but ntahlah, aku rasa macam bersifat defensive. At least kalau