myRecipes Archive

Resipi Daging Goreng Kunyit PKP

Ni orang malas masak macam aku pun boleh buat, korang apatah lagi, nak nak yang ada pressure cooker, untuk aku sebarang jenis daging ni agak renyah la nak tunggu lembut, berejam rejam just nak pastikan gigi aku tak tertanggal bila kunyah daging 😬 Cara2xnya: Potong nipis nipis daging tu Terus masuk dalam kuali, biar dia

Resipi Sup Tulang Kelantan

Ntah kenapa sejak PKP, husband aku banyak pulak beli sup tulang. Dia suruh aku buat sup tulang macam kat kelantan. Rasa macam senang, macam main campak2x je, tapi kalau dah nama tak reti, mmg tak terbuat arr, nasib adut ada, so dia kasik cara nak buat sup tulang, mmg senang sangat pun. Depends pada berapa

Resipi Masak Asam Pedas Ayam

Aku first time nak masak asam pedas. Ntah apa mimpi pun tak tau. Aku banyak refer kak #yatiekitchen punya IG, so post ni utk aku kuatkan memori aku supaya everytime nak masak asam pedas, aku tak yah nak skrol banyak-banyak Ya, aku pun tengah bikin #apps untuk aku guna sendiri, senang, lepas ni refer je

Resipi Sardin Masak Lemak Kari

Salam uols! Hari ni saya nak share resipi instant waktu tengahari tadi. Mulanya dah nak gerak dah ke opis, ding dong ding dong, tetiba teringat internet opis slow agak cipan jugak. So work from home je la. Lapa tak ingat. Dengan barang mentah belum beli, barang runcit pun halus-halus je tinggal. Ko cuma ada sardin

Simple macaron cabonara?

Salam semua mommies yg hebaK! Hari ni aku share masakan dikala ko tengah lapa giler tapi malas nak keluar rumah dan tekak dah loya makan meggi. 🙂 First, korang kena ada cheese. Ala, cheese biasa yang tepek kat roti tu, bawang putih, cili api and baby macaron. So, method dia mudah sahaja! Rebus baby macaron

Terung goreng cili api

Hari ni jom aku share masak terung goreng. Aku tak minat terung sebenarnya, tapi bila aku try lauk terung ni kat kedai, eh boleh try ni masak kat rumah, kena kat tekak gedik aku ni. So aku tengok ingredients lauk terung dan mula try cuba masak kat romah. Mula-mula goreng ikan bilis sampai rangup, angkat

Resepi untuk orang yang paling malas nak masak

Panjangnya tajuk blog kali ni, hari ni nak share resipi paling simple, senang dan yang paling malas untuk masak. Resipi ni dapat kat adik, sebab sedap, simple dan memang sesuai untuk saya yang simple ni. Ni kita panggil resepi spageti masak duh, hihihi Senang je, rebus spageti sampai lembut, sambil-sambil tunggu tu, boleh kopek 2-3

:: Bendi Masak Sambal

yang ni pun kes nak habeskan bendi yg tinggal skit 1. potong bendi serong2 2. potong bawang besar, hiris kasar-kasar 3. panaskan minyak, letak lebih kurang 2 sudu lebih lada boh 4. bila minyak dah panas, tumis bawang besar then baru masukkan sambal 5. gaul2 then, masukkan bendi 6. letak garam skit je, sebab lada

This function has been disabled for my360days .

Pin It on Pinterest