myDaily Life Archive

Resipi Daging Goreng Kunyit PKP

Ni orang malas masak macam aku pun boleh buat, korang apatah lagi, nak nak yang ada pressure cooker, untuk aku sebarang jenis daging ni agak renyah la nak tunggu lembut, berejam rejam just nak pastikan gigi aku tak tertanggal bila kunyah daging 😬 Cara2xnya: Potong nipis nipis daging tu Terus masuk dalam kuali, biar dia

Resipi Sup Tulang Kelantan

Ntah kenapa sejak PKP, husband aku banyak pulak beli sup tulang. Dia suruh aku buat sup tulang macam kat kelantan. Rasa macam senang, macam main campak2x je, tapi kalau dah nama tak reti, mmg tak terbuat arr, nasib adut ada, so dia kasik cara nak buat sup tulang, mmg senang sangat pun. Depends pada berapa

Half Year of 2020

Never would us ever imagined that for the half year of 2020, the world is struck by #covid19. How’s powerful is the country is, how’s rich is the country is, it just collapsed within a few month. Almighty Allah. I’m so lucky to be born in Malaysia. Categorized as third world country. Yeah, small world

#ribae unboxing

Yeya yeya bedebuuuu!! Bila ninja van call kata barang dah sampai, tak sesaba aku nak balik rumah 🤤🤤 excited bhai!! So sampai rumah je tak menyempat-nyempat terus dengan rakusnya aku bukak plastik zalora. Sian zalora, semalam dah penuh warehouse dia dengan caci maki customer rizalman. Nasib rezeki aku dapat, kalau tak selamat duit aku ahaKs

T’neeq By Rizalman

Wokeh, info ni semua aku cut and paste kat sini untuk rujukan aku hihi Revolusi baru anti-penuaan T’Neeq adalah suplemen kesihatan yang diformulasikan daripada kombinasi bahan – bahan berkualiti tinggi dari luar negara dan dikeluarkan dari kilang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice ) dan berdaftar dengan NPRA (National Pharmaceutical Regulatory Agency ). Formulasi suplemen ini

T’neeq

Okay secara rasminya produk keluaran Dato Rizalman oun dah berjaya dilancarkan jam 11 am tadi….. Aku tengok live tadi, aku memang suka la design botol pun dah nampak esklusif, memang lari benar dari produk suplement timbang kilo kat luar tu. T’neeq ni dalam bentuk tablet, kemam je kat mulut biar dia meresap. Yang bestnya selain

#rinetwork

Hi, lama sungguh la hai tak hapdet blog ni kan… Tetapi pasal teruja punya pasal, gigih aku bersihkan sawang- sawang kat blog ni guna daison punya vacuum.. Fooh ni aku nak story sikit pasal produk baru yang Dato Rizalman nak keluarkan. Aku teruja pasal 2 sebab je Founder dia Dato’ Rizalman. Kalau korang ikuti perkembangan

Resipi Masak Asam Pedas Ayam

Aku first time nak masak asam pedas. Ntah apa mimpi pun tak tau. Aku banyak refer kak #yatiekitchen punya IG, so post ni utk aku kuatkan memori aku supaya everytime nak masak asam pedas, aku tak yah nak skrol banyak-banyak Ya, aku pun tengah bikin #apps untuk aku guna sendiri, senang, lepas ni refer je

This function has been disabled for my360days .

Pin It on Pinterest