nurhanna Archive

Cara Mendidik Anak Mengikut Personaliti

Perkongsian daripada Prof. Dr. Harliza Siraj di Sek. Ren. Al-Amin Cheras Selatan Alhamdullilah, pagi ni Allah kasi kesempatan untuk aku ke Seminar Parenting anjuran IKRAM. Banyak dah siri yang terlepas sebab clash dengan dunia laghro.. tapi pagi tadi memang rezeki. Jom kita kongsi apa yang Dr Har suggest. Ada 3 cara didik anak iaitu based

Hi Maharani, I’m return back to you

Salam & Hi! Selepas lebih setahun saya tidak mengamalkan Maharani. Konon merajuk sebab Maharani naik harga. Dari cuma RM60 (dealer price), naik sampai RM98! Masa tu dengan GST lagi, harga minyak barang semua tengah naik kaw2 punya.. Emosi la konon. Huhuhuhu, Sepanjang tempoh tu, saya cari supplement alternatif yang lain. Means, sama ada yang lebih

Resipi Sardin Masak Lemak Kari

Salam uols! Hari ni saya nak share resipi instant waktu tengahari tadi. Mulanya dah nak gerak dah ke opis, ding dong ding dong, tetiba teringat internet opis slow agak cipan jugak. So work from home je la. Lapa tak ingat. Dengan barang mentah belum beli, barang runcit pun halus-halus je tinggal. Ko cuma ada sardin

April24 Bangi Sentral Review

After we’ve done with our swimming session at Pusat Maritim Putrajaya, we decided to take our lunch at April24 which is located near Uswah Clothing (actually the café is at lower ground of the next building) as I would like to try their monster burger. But I guess is not my lucky day, burger sudah

Waktu Bukan Waklu dan Marah Yang Merah

(Perkongsian dari KH Abdullah Gymnasiar dan Puan Diyana Tahir) Waktu terbahagi 3: 1. Waktu lalu 2. Waktu kini 3. Waktu akan datang Sekiranya kita kesal dengan waktu yang lalu, atau kita banyak sangat buat dosa, keywordnya adalah Taubat kepada Allah Pikul akibat yang kita dah buat pada masa lalu Anggap itu adalah kifarah dosa yang

hi Ayah

Genap 50 hari Ayah bersemadi di di kuburan. Sepanjang tempoh 50 hari, ada je memori yang terimbas, sikap dan sifat Ayah yang buat Along terkenang. Yes, its funny why all those memories keep dancing in your mind. Selama Ayah hidup takde pulak. Strange huh Disebalik sikap kekalutan Ayah, Ayah punya daya kesabaran yang sangat TINGGI

Terimbas

Just a quick note untuk diri sendiri melalui pengalaman mata kasar sepanjang bergelar anak dan ibu. Disaat keadaan ayah yang agak kritikal sekarang ni, nothing much that aku boleh buat melainkan berdoa agar diberi kesembuhan untuk ayah dan sempat untuk aku bawak ayah pergi umrah, dan dalam keterlewatan batas waktu, banyak memori antara aku dan

<div>Tiada Tajuk</div>

    Last update blog bulan 4, bagus- bagus, kasi duit free- free je kat godaddy. Rasa post kali ni, aku nak cerita more on my personal matters. Tahun ni agak mencabar bagi aku, aku hanya boleh plan, tapi Allah yang tentukan. Dengan lebih 6 bulan payment tak masuk, aku harapkan duit part-time berpremium beautiful