Kisah Wan Zul dan Kopi

 

Wan Zul seorang yang sangat komited terhadap kerjayanya. Maklumlah, bekerja sebagai seorang programmer memang kadang kalanya memerlukan komitment yang sangat tinggi lebih-lebih lagi bila bermain dengan due date yang semakin hampir. Dia berjaga hampir setiap malam semata-mata untuk menyiapkan codingnya. Kopi segera 3+1 menjadi peneman malamnya untuk memastikan dia sentiasa berada dalam keadaan ‘jaga’.

Lama-kelamaan, Wan Zul menghadapi kesukaran untuk tidur.Dadanya  sering berdegup dengan kencang dan dia sentiasa berdebar-debar. Dia tidak pernah merasakan begitu. Wan Zul pergi berjumpa dengan Dr. Rupa-rupanya Dr mengatakan bahawa itu adalah kesan daripada tindak balas caffein yang berada dalam badan Wan ZUl. Dr. menasihatkan Wan Zul supaya mengurangkan jumlah pengambilan caffein. Wan Zul merasa sukar untuk menerima nasihat Dr itu kerana dia adalah peminum tegar kopi segera 3+1 itu. Wan Zul mula mencari alternatif.

Disaat Wan Zul mengoogle untuk mencari alternatif tersebut, dia terlihat satu posting FB yang sangat menarik. YA! Wan Zul bersorak. Penawar bagi masalahnya kini sudah ditemui. Wan Zul kini boleh menikmati kopi tanpa rasa bersalah malah dapat membantu meningkatkan kesihatannya lagi. Wan Zul yang sememangnya ada penyakit darah tinggi kini boleh tersenyum sebab kopi ini sesuai untuk orang seperti beliau malah sangat sesuai untuk mereka yang ada tekanan darah rendah.

Kini Wan Zul tidak lagi bergantung pada kopi segera 3+1 itu lagi. Kasih Wan Zul kini telah bertukar kepada “Min Kaffe”! Mineral Coffee yang memberikan tenaga instant kepada Wan Zul. Kini Wan Zul lebih cekap membuat kerja-kerja programmingnya.

Tahniah Wan Zul!

Jadilah seperti Wan Zul!!

Min Kaffe boleh dibeli secara online di http://www.thebellemonzal atau WA 0192223454.

12998375_1085045514851905_6163842363618629458_o


signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This function has been disabled for my360days .

Pin It on Pinterest