Baby kurap susu

Mywafi pun tak terkecuali dari terkena kurap susu. Puasla cari petua ke crean ke yang boleh cure kurap ni. Kalau cream tu kalau boleh yang natural, no stereoid ok.

Aku macam biasa kena vevel ngan mak aku, suruh gi jumpa doktor. Aku malas nak gi sebab small matter je.

Masa gugle-gugle, ada yang kata bubuh lipstik la, tepek nescafe buat macam bedak sejuk la. Aku kata “what?”. Cukupla nescape ngan lipstik tu aku buat minum and pakai je.

Then, ada macam-macam cream. Antaranya ezzera, takde stereoid, then kalau nak nature, go for minyak baby tropika, sebab dia claims boleh hilangkan kurap susu. Untuk myWafi, tak berapa nak menjadi :(.

Then lepas balik utm, aku singgah kedai baby dan tanya amoi tu, cream ezzera, but dah takda, aku tanya cream yang boleh hilangkan kurap susu. Dia terus suggest “organic baby lotion”. Dia kata semua anak-anak dia pakai hilang. Aku dalam hati, yo-yo ar je, lebih lagi bila dia kata dia ada anak 9!

Harga pun lebih kurang macam minyak tropika, so aku pun beli la. Selepas 3 hari pakai, dah nampak kurang, sekarang baru nak masuk 6 hari, macam dah nak hilang total, alhamdullilah.

Bau dia best, rasa nak makan, macam bau kayu manis ada, kira bau yang selesa la, then lotion dia tak oily sangat dan senang absorb, sebab dia natural dan organic, aku tak risau sangat kalau tangan wafi duk garuk-garuk muka dia. Biasalah baby, time sekarang sedang nak explore badan. Tangan kalau boleh nak masukkan semua dalam mulut.

20140520-102158 pm.jpg

Gambar kat atas sekali mywafi punya kurap. Gambar kedua tu lepas 3 hari apply. Yang ketiga tu gambar hari ke 6

20140520-102206 pm.jpg

Nah, ini lotionnya, boleh beli kat twin baby or website babykingdom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge