Antara 10 simptom

Assalam uols, sudah bersarang blogku, ambik masa skit nak update blog. First time update blog kat area taman tasek titiwangsa, bawak my kids naik bot. After that, sambil daddy depa duk buat puppet belon, me baca majalah Solusi yang the latest. Meh saya share sikit ada satu part yang interesting.

Selalu dengar simptom penyakit je kan? Now, kita baca pulak 10 simptom dosa. Secara tak sedar ada antara simptom ni terlekat dan tersinggah kat kita. Meh kita baca.

10 simptom dosa:

  • Ilmu agama susah nak faham, ingat dan hayati.
  • Rasa diri makin liat untuk dekatkan diri dengan Allah
  • Rasa diri tidak dihormati dan dilayan sepatutnya
  • Urusan peribadi dirasakan rumit dan sulit
  • Resah gelisah dan lemah semangat
  • Semakin berani buat maksiat lagi
  • Bertangguh taubat dan beristighfar
  • Merasa remeh perkara yang berkaitan dengan agama
  • Tak fikir masa depan akhirat
  • Tak malu orang tau kita buat maksiat

Nak tau details, gi dapatkan majalah solusi isu 61. Ustaz kasi contoh sikit punya baik dan memang ada terkena kat batang hidung sendiri. So, jom tukar!

Amirah dengan puppet belon pedang.

Amir dengan puppet belon pedang merah

 


signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This function has been disabled for my360days .

Pin It on Pinterest