Bbplus ~ Waktu terbaik untuk consume

Selamat Hari Raya readers! Tahun ni giliran saya beraya kat Johor, seronok raya kali ini dapat berkumpul ramai-ramai kat kampung, sepupu sepapat yang dulu nampak kecik je dah besar panjang dah, memang tak sedar masa begitu cepat! Tahun ni jugaklah alhamdulillah berkesempatan untuk beraya sekejap kat singapore, akhirnya berjaya jugak tewaskan ‘masa’, walaupun tak lama tapi sangat-sangat berkualiti dan bermakna, last jejak kaki ke rumah pakcik-pakcik masa tu umur belasan tahun, asal nak pergi je ada je halangan.

Eh eh, melalut pulak, entry ni nak cerita sikit pasal bbplus since ramai yang bertanya bila waktu terbaik untuk consume bbplus collagen

Bbplus paling bagus minum waktu pagi sebelum breakfast, masa perut kosong ataupun 2 jam sebelum nak tidur untuk better absorption.

Kalau nak lagi berkesan, banyakkan minum air putih dan kurangkan kafein. Kafein banyak dalam badan pun tak elok jugak since dia akan absorb kalsium and boleh jugak jadikan kulit kita kering. (*ingatan untuk diri sendiri yang tak suka minum air putih and giler kafein, huhuhuhu)

Sebab jenis saya yang tak berapa nak control makan ni, saya rasa bbplus collagen ni sangat mudah dan berkesan untuk saya.

Rasa macam ribena, penyediaan mudah, jerawat pun malu-malu je nak naik. Selain tu, saya dapati parut param saya makin memudar dan kulit pun tak mengering. Kalau dulu asyik nak mengaruk je tempat yang kering tu sebab gatal. Sikit lagi macam monkey. Hihihihi. Harga pun not bad la bagi saya, cuma spent RM7.50 sehari untuk 20 hari. Cuma satu sachet je sehari yang berat 5g (3000 dalton peptida). Dan yang penting, ia selamat diconsume oleh orang yang pregnant seperti saya 😉

Kemudian ada yang tanya kat saya kenapa bbplus takde logo halal, so jawapannya hai-o dah buat permohonan ke jabatan agama islam dan maybe makan proses yang lama. Lagipun bahan yang digunakan pun sumber dari ikan, blackcurrent, rossel, ada fiber apple lagi.

20130819-082901 AM.jpg

Kalau nak jadi agent pun boleh dengan hanya 3 kotak bbplus! Sambil minum sambil generate income!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge