Cozuma ~ For simplicity

Hari ni nak share pasal Cozuma, excited giler sebab tak pernah lagi jumpa makeup tools yang betul- betul praktikal but yet effective.

Cozuma ni bedak asas compact BB cream dari Jepun. Yang buat dia berbeza dengan lain-lain bedak compact yang saya pernah try ialah firstly sebab reka bentuk dalam dia. Bekas yang kedap udara, tahan lasak dan elak daripada bahan teruap dan teroksida.

 

So, apa yang ada dalam Cozuma?

Cozuma ada kandungan mineral yang semulajadi, ada ekstrak jeli raja dan kolagen, ada minyak squalane daripada hati minyak ikan yu dan ada cape aloe. So, kesemua natural sources ni memberi banyak benefit pada kita, antaranya:

  • Merangsang rejuvenasi kulit wajah melalui proses pembinaan kolagen
  • Meremajakan wajah
  • Kekalkan kelembapan kulit wajah
  • Haluskan liang roma
  • Ejen anti oksidan, melawan keletihan dan tekanan kulit.

Bila kita apply je Cozuma kat kulit muka kita, serta-merta je ia akan:

 

  • menyerap minyak yang berlebihan
  • kulit kita lebih mudah untuk bernafas
  • boleh jadi sebagai lapisan pelindung wajah daripada cahaya matahari sebab dia ada spf 25,
  • sebagai ejen anti keradangan
  • menghaluskan kulit wajah

Dengan minyak squalance, ia bertindak :

 

  • Sebagai pelincir permukaan kulit wajah
  • Mengimbangi pengeluaran sebum
  • Melembap dan menyegarkan kulit
  • Menenangkan kulit wajah
  • Merangsang pembaikan sel kulit wajah

Banyakkan yang uols boleh dapat dalam satu jenis bedak je. Sebab tu saya memang sangat-sangat syorkan bedak compact ni. Semua ada, handy, stylish dan memang sangat-sangat praktikal. Bila saya apply, memang nampak ketara kesan dia sepanjang hari. Memang tahan lama, tak bercapuk dan yang paling penting tak berminyak yet ringan.

 

Cozuma memang sesuai untuk semua jenis kulit muka, cuma kalau jenis yang kering, digalakkan sapu dulu Luminez Day Cream atau krim pelembab tapi sebenarnya untuk kesan maksimum, digalakkan untuk apply Luminez Day Cream before Cozuma. Hasil memang cepat dan superb.

 

Now saya dah rasa lega sebab dah jumpa Cozuma. Kalau dulu asyik duk cari bedak compact yang sesuai dengan muka. Masalah lazim happen kat saya bila apply bedak compact lain ialah bila dah apply bedak, cepat berpeluh, sampai tengahari berminyak, terus la tanda kejerawatan nak naik.

 

Kalau uols alami masalah yang sama dengan saya, why not try Cozuma dulu. Memang worth buying! Ada dua jenis tone, natural dan beige. Saya punya yang natural.

 

If uols nak cuba, just whatsup/line/sms 0192223454, even kalau uols nak demo FREE pun OK (tapi area lembah klang and selangor). Harga Cozuma cuma RM 198 but penggunaan boleh sampai 6 bulan! Cuma spent RM33 je sebulan untuk wajah yang sihat, cantik dan berseri!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge