Waa, rindunya pada blog ini- Part 1

Wah, lama nye tak update blog, sibuklah konon, cHet! Tapi after trip london paris itu hari tu memang tak menyempat nak update, 8 days trip to 2 countries for me macam tak cukup je, hihihihi, sebulan mungkin cukup kot, (wah, banyak cekadak enko)

Time ni masa gambar kat KLIA, gambar satu dari kanan tu CDM Rohana, jutawan senyap dalam industri networking, very humble, down to earth punya person, wish to freedom time and money like her! ORange mania group members yang di'fly' kan ke london paris.Paling best in my life sebab my birthday falls pada hari trip tu, walaweh, walaupun dah lama tak sambut birthday kat negara sendiri, at least terpalit kenangan best yang insya allah remains kat kepala hotak selagi tak nyanyuk. Perjalanan kapal terbang makan masa lebih dari 10 jam, kalau kaki uols yang semut-semut tu baikla uols beli travel flight punya socks, saya pakai socks ni tak rasa sengal, lagi sedap tido ado..flight malam, so nothing pun yang boleh buat selain membuta..Dengar kata cuaca tengah sejuk, so dalam flight dah siap tukar baju tebal skit. By the time kapal terbang landing, keluar perut kapal, memang terasa sejuk, masa ni saya tak terasa sejuk sangat sebab dah biasa kerja dalam aircond yang luar biasa sejuknya. Cuma yang beza, kena pakai glove je. Secara tentatifnya, first day kitaorang akan pergi ke “Eye of London” kat Riverside building , County Hall, area Westminster Bridge. Last naik merry go round masa kat taman tasek titiwangsa, yang eye of malaysia, masa umur amir 6 bulan

Sebelum nak naik eye of london, kami tengok 4D movie dulu,all related info pasal eye of london. Memang best, memang real, 4D la katakan.(Cdm k fizah sedang skodeng, saya yang kunun layan sms: gambar kanan bawah), gambar atas dia, saya bergambar dengan cdm siti khadijah, masih muda dalam lingkungan 20-24, cdm dalam masa 6 bulan 😉

Keadaan dalam kabin, keorenan, dari dalam kabin ni, kita boleh see clock tower, boleh nampak brigde etc, kira full panorama of london, cuaca agak berkabus, so view pun nampak macam ceriter batman je. By the way, kat luar tu ada souveniour shop, nak beli boleh tapi tak digalakkan sebab lebih mahal compared tempat lain. Lepas ber eye of london, masa untuk tengok landmark london dari dekat, the Big Ben clock tower, sebelum ni tengok kat tv je, kemudian siapa yang tengok movie cartoon “Cars” mesti dah aware pasal clock ni. Then kami ke area westminster abbey, tempat terletaknya gereja besar kat sini. Hope satu hari nanti ada masjid area sini ;). Lepas tu pergi pulak kat tower bridge, masa kecik- kecik selalu main lagu London brigde is falling down tu kan, actually this is one of the london bridge, banyak bridge sebenarnya kat london. Even london bridge pun ada satu kat amerika kalau tak silap, ada somebody (tak ingat pulak sapa) bawak sisa runtuhan london bridge ke amerika dan dibuat sebijik menyerupai london bridge yan runtuh kat sini. Dan nama pun guna nama yang sama.

Kitaorang dinner kat Melur Restaurant, restoren masakan melayu kat sini. After that check in holiday inn hotel dan get ZzzzzzzzzzZzzZz

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge