Jactim, biovelocity sleep mate, far-infrared rays

Lagi seminggu untuk submit proposal ke Jactim, masih tercari- cari idea,half way dah buat untuk landslides kat malaysia since lately makin banyak kejadian landslides happen kat malaysia. Yang latest tu nasib baik takde kematian, cuma masih teringat kes kat hulu langat 2011, 16 orang anak-anak yatim past away, uhuk ;(..

But, after meeting dengan Dr, rasa macam kena ubah since the proposal is for Japan, huhuhuhu, macam nak buat on disposal drug but tengah riki-riki on disposal cosmetic, tiba-tiba pulak boleh nak tercari pasal far-infrared rays..

Kalau baca sampai habis artikel ni, diaorang ada buat eksperimen kat several people. This people then being ask to sleep atas matress tu. Bawah matress nih dah diletakkan beberapa far-infrared rays ceramic disk and found out that diorang dapat tidur dengan nyenyak dan sangat-sangat berkualiti. Dan yang bestnya, bila bangun, diorang rasa bertenaga dan fresh as compared mereka yang tak tidur atas matress tu. so kiranya terapi FIR ni sangatlah sesuai untuk orang yang ada insomania, bukan saya yang cakap tapi researcher tu cakap. “The users were primarily interested in the popular belief that far-infrared rays have a health-im- proving effect, and were highly motivated to use the bedclothes”. Wah, gitus..

Eh Eh ada lagi..

As summarized in Table 2, the majority of the users obtained satisfactory sleep with the radiator disk-embedded futon and mattress, and subjecti- vely evaluated that the bedclothes had improved the state of their health. Such improvements included the disappearance or reduction of the feeling of coldness, stiffness of muscles in the shoulders, loins and legs, and disordered sleep. The effects seem to be non-specific, since they are large- ly based on a relaxed and comfortable sleep. Thus, if sleepers have a special complaint of their physical state, the far-infrared irradiation is likely to exert a psychophysiological health-improving effect.”

Rasanya macam lebih kurang je apa yang biovelocity boleh buat eh, sebab dalam bvsm ada fir plus ngan garam buluh, dan yang best dah dibuat dalam bentuk matress, baring- baring je atas tu, boleh buat balut, boleh bawak ke hulu hilir, sebab just macam alas tilam nipis tu je.

Saya nak share sikit manfaat bio velocity ni purposely insyallah as alternatif untuk :

  • Yang ada gout
  • Yang ada masalah insomia
  • Yang ada asma
  • Yang ada sengugut
  • Yang ada sakit otot
  • Yang ada kencing manis
  • Yang ada sakit sendi
  • Yang ada sakit strok
  • Yang expose pada persekitaran radiasi
  • Yang ada stress
  • Yang ada tekanan darah tinggi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *