Awek, Putih dan Hitam

Haiyah! Saya sudah pening nak fahamkan menatang mahalanobis, baik saya taip entry pasal putih dulu..

Saya suka warna putih, dulu masa sekolah, tak suka, sebab cepat nampak kotor, tapi lama-lama macam best je pakai kaler putih especially kalau ada t shirt nike ke, puma ke, adidas ke yang kaler putih, macam gatal tangan je nak rembat satu.

Ada jugak pepatah Melayu cerita pasal putih, salah satunya “anak ibarat kain putih, ibu bapalah yang mencorakkannya”.

Cuma yang tak best kaler putih pada awek ialah bila awek tu ada keputihan melampau, hihihihi. So, macam mana nak cegah?

  • Kena banyak minum air putih.
  • Bersihkan vagina dari belakang ke hadapan lepas buang air.
  • Pakai seluar dalam jenis kapas.
  • Kalau nak guna pantiliner, guna yang jenis herba.
  • Tukar sabun yang buat basuh kain or softner if itu yang jadi root cause pada keputihan.
  • Avoid rendamkan diri terlalu lama dalam buih mandian.
  • Elak guna seluar ketat.
  • Guna feminine wash yang boleh maintain keasidan or yang ada antiseptik yang boleh protect faraj dari jangkitan kuman.

Cara yang paling senang, ringkas dan mudah untuk atasi masalah keputihan ialah dengan konsisten pakai si hitam long girdle premium beautiful dan amalkan makan maharani, insya allah, dapat merawat keputihan. Cuba ar baru tau, tak cuba tak tahu kan 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge