Where to eat at Semarak, Kuala Lumpur

After my bad food serving experience at UTM Semarak, i choose not to eat at that place again. Maybe it just a small matters for some of you, tapi heyy, dia berjaya mengganggu mind aku keh, kalau ada button Shift-Delete, kan best 🙁

2 hari selepas kejadian (poyo), masa break hour, aku try selongkar tempat makan area jln semarak, oleh sebab cuaca agak panas, so objektif aku nak cari tempat makan ada aircond, 2 kali tawaf, tak jumpa, aku tak nak gi jauh-jauh sebab ada cuma 1 jam setengah je sebelum workshop start, ingat nak makan kat area keramat mall, tapi parking full, so aku terus je lalu depan lrt damai,then further up kat area jelatek, then baru teringat masa nak gi umah abang ipar, aku ada terperasan tempat makan, rasa macam best je, then bila sampai kat dataran jelatek nun, baru nampak nama kedai, dah termasuk dalam tu, nak tak nak kena explore jugak sebab masa dah time. Sekali imbas macam banyak kedai makan pak arab je. Naik tingkat 2, jenguk-jenguk ada kedai serve tomyam, aku mmg gila tomyam, tekak kecur je bila tengok menu tomyam kat sarah@sofea

So, ni lah rupanya tomyam kat sarah@sofea, serve sekali dengan nasi, telur asin, dengan ulm plus sambal. Sekali tengok macam sedap, dengan bau dia, memberansangkan. Cuma, mcm confuse, dlm tomyam ada saderi?

Kalau nak kasi rating, boleh kata, dia jatuh second place lepas chakri palace. 🙂

Cuma, yang tak bestnya, tokey dia jenis tak kesah waiter dia, means that waiter dia tu ada sorang tu pakai macam betul2x buruh kontraktor kerja kat site :(, dan tengah sedap2x ko tengah makan, boleh pulak ko buang sampah tapi ikut pintu depan, haiyOh!

Tempat dah cosy, makanan dan lepas, waiter je kena gi grooming skit.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge