Yeay! Lactolite for RAYA!

Hi readers,

So, less then 5 days lagi nak raya, saya percaya uols mesti dah prepare siap-siap ke tak siap lagi? Takpalah, raya nih pun in the eye of beholder jugak, hihihi, sedih nak tinggalkan ramadan, takut-takut tak berjumpa lagi ramadan akan datang, huk huk

Kalau korang balik kampung nanti, pastikan kereta, bas, teksi, kapal terbang dah siap servis, check air, air bateri, air minum before nak balik, sebelum keluar rumah, check tangki gas, unplugged semua plug kecuali la peti ais tapi kalau korang rajin nak mop air dari peti ais tu silakan, hihihi

Pastikan barang kemas disimpan ditempat yang tak boleh perompak nak imagine hahahahhaa, baca 3 qul dan ayat kursi, insyallah selamat.

Lagi satu, kang kalau nak raya sure korang belasah je makan kan, diet tah le mana, melantak yang utama, so saya pesan kat korang untuk bawak sekali sekotak lactolite, makan la suka hati korang, tapi kalau dah ambil lactolite sure senang nak membuang, feel great when throwing, chewahh, so tak lah rada bersalah sangat kat badan tu, ingat, badan kita ada hak nya, dan kita wajib jaga badan kita sendiri..

 

Antara fungsi lactolite:

  • Mengurangkan bahan fermentasi beracun dan penghasilan enzim bakteria berbahaya.
  • Menyekat patogen dan cirit-birit.
  • Menyingkirkan sisa bahan buangan untuk mengurangkan sembelit.
  • Meningkatkan daya imunisasi badan.
  • Menggiatkan sintesis nutrien makanan.
  • Merangsang penyerapan nutrisi dalam usus.

Sesuai untuk semua golongan termasuk ibu yang sedang mengandung, menyusukan anak, even bebudak pun boleh consume 🙂

 

 

nuRHanna 0192223454

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge