Persiapan sehari sebelum hari raya 2012

Tahun ni my turn beraya di kelantan, alhamdulillah masih berkesempatan untuk my 2A merasai kemeriahan beraya di kampung yang original. Time ni my amirah dah cukup besar untuk kenal ayam, kambing, lembu etc, dan syukur sekali lagi diberi kesempatan untuk meraikan syawal pada tahun ni.
20120819-021628 AM.jpg
Amirah nak bersiap ke kandang kambing
20120819-021832 AM.jpg
Masa ni kambing mak tengah waktu breakfast
20120819-021949 AM.jpg
20120819-022144 AM.jpg
Ajak nak ke kandang kambing beria-ia, sampai kandang kambing, takut pulak. So lepas posing-posing ngan mr and mrs kambings, kitaorang pun turun.
20120819-022436 AM.jpg
Ha ha, ni kalau kat kl sure la kena ngan pak polis,my amir and the gangs ikut pak andak gi kedai.

20120819-022901 AM.jpgMasa ni, cik ngah tengah demo macam mana nak potong ayam, hihihihi

20120819-023025 AM.jpgha, yang ni antara 2 ekor ayam ayah yang terbesar, yang ni mak kata ayam organik

20120819-023140 AM.jpgyang ni mak kata ayam israel, memang besar ayam nih, kalau jalan memang nampak macho je, ayam ni insyallah petang ni bakal jadi rendang, hihi

20120819-023447 AM.jpgayam israel yang selamat disembelih dan dibuang bulunya, sebelum sembelih, berat 5 kilo, lepas tu turun jadi 4 kilo, time ni tengah bakar sikit-sikit untuk buang bulu halus-halus, gambar sembelih tak tersempat nak ambil dek my amir amirah begitu kusyuk nak tengok proses sembelih ayam. ps: mr duan dengan aksinya

20120819-023841 AM.jpgsekali lagi, mr duan dengan aksi yang konon-konon tak pernah makan ayam

20120819-024226 AM.jpgbila waktu malam, budak-budak la happy sebab dapat main bunga api.

20120819-024334 AM.jpg

20120819-024344 AM.jpgmy 2A pun tak nak lepas peluang, dari dulu tang takut dengar bunyi mercun, la ni sampai tak puas-puas main bunga api, dia punya ketua pengakap, tak lain tak bukan mr duan, huh,

20120819-024705 AM.jpghaaa, ketupat pulut dah sisp, ni la yang wat beza dengan johor, johor ketupat nasi, sini ketupat pulut.

Apa pun, sama je meriahnya raya kat mana pun janji pembawakan kita tu, so tak payah gaduh-gaduh nak raya mana tahun ni yer 🙂 ps: ucapan hari raya 2012 dari penaja, hik hik

Beringat-ingat waktu raya, makan kena jaga, tapi kalau tak jaga pun tak pa, nak senang makan je nurich lactolite, memang confirm mana -mana yang tak diperlukan badan confirm dibuang dengan mudahnya 🙂

nuRHanna 0192223454
status: menghapdate blog dikala 3G macam siput vavi yang uzur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge