Tips untuk wanita yang ingin berniaga

Semua orang sebenarnya boleh berniaga. Tidak sepatutnya wujud sebarang alasan untuk tidak menceburkan diri dalam bidang bisnes ~ Ann Wan Seng (Penulis Buku Rahsia Bisnes Orang Cina)

Disebabkan quote yang kat ataslah aku terus je beli Majalah Anis.

So, kat bawah ni adalah key point yang aku ambil dan rasa perlu dalam bisnes, yang ulasan tu ada yang datang dari pendapat aku sendiri berdasarkan apa yang aku digest, Smile

Antara tips yang boleh dikongsi bersama, maybe boleh jadi satu inspirasi untuk wanita yang kat luar tu untuk cuba-cuba dalam bisnes Winking smile

1. Jangan takut pada PERSAINGAN ~ it’s normal kalau kita jatuh bangun dalam bisnes, bila jatuh, cepat- cepat bangun balik. In bisnes, of course kena ada untung, but kalau bikin bisnes, asyik rugi je, it’s better for you to find another bisnes, tapi yang paling utama, kena cari mentor yang betul2 arif before you jump into the business.

2. Jangan PENTING DIRI ~ not only applied in network marketing, segala apa jenis perniagaan pun kalau nak berjaya memang TIDAK BOLEH ada PERASAAN TAKUT dan PREJUDIS terhadap diri sendiri. Memang kena ada konsep tolong- menolong dan kukuhkan rangkaian network dengan usahawan yang lain. Quote ni best “Tidak ada seorang peniaga yang boleh menjalankan bisnesnya TANPA bergantung kepada orang lain”

3. Aspek kemanusian~ relationship yang dijalin antara usahawan dan clients, of course la kan, orang beli atas dasar PERCAYA pada kita, PERCAYA pada servis yang kita tawarkan dan atas dasar PERCAYA pada kelebihan produk yang kita tawarkan. Besides, keuntungan yang kita dapat akan terasa manisnya bila kita SHARE dengan orang lain. Winking smile 

4. Bidang perniagaan adalah bidang yang SANGAT LUAS ~ SEMUA orang boleh berniaga TIDAK KIRA SIAPA DAN LATARBELAKANG, berniaga TIDAK MEMERLUKAN BAKAT, dan bakat BOLEH DIASAH. Kemahiran boleh diperoleh melalui LATIHAN,PERCUBAAN. Ilmu PERLU DICARI, MINAT boleh dipupuk. Paling best ialah “Halangan sebenarnya BUKAN datang dari LUAR tapi DALAM DIRI SENDIRI

5. Bersedia hadapi segala kemungkinan ~ JANGAN abaikan PRINSIP BERNIAGA dan ETIKA PERNIAGAAN. Perniagaan yang berjaya bukan berdasarkan TEORI semata-mata. Paling penting adalah PRAKTIKAL!

So, amacam? dah BERSEDIA untuk melangkah ke dunia yang SANGAT-SANGAT SERONOK?

Call me NOW @0192223454 !

Sangat-sangat sesuai for those yang nak SIDE INCOME lebih!

(Sumber dikorek-korek dari Majalah Anis, penulis Ann Wan Seng—>thanKs for writing up!)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge