Sup Ayam Mudah dengan garam buluh hai- o

My amirah ada fever, tekak dia tak berapa nak sedap, selain dari balut badan dia dengan bengkung premium beautiful kitaorang bawak jugak gi jumpa doktor, hmm, amirah terkena hfmd, terpaksa cutiS hari nih, sarapan amirah aku kasi tepung pelita since hash brown yg dia minat giler pun tolak, kasi bubur pun tak nak, so utk lunch rasa mcm nak buat sup ayam bodo je

Nih resepi sup ayam utk org yg xberapa reti ke dapur mcm aku hihihih, mudah jer,

Bersihkan ayam, aku bubuh 3 bhgn ayam, sbb yg nak mkn cuma aku ngan amirah jer, didihkan ayam

Then potong 3 biji bwg kecik,2 bijik bwk putih, lenyek2x bwg putih, potong ala2x cincang bwg merah dgn bwg putih

Tumis hasil potongan dan cincangan dlm minyak panas, campak kayu manis ngan bunga dia skali

Agak2 wangi, tuang terus dlm air rebusan ayam, masuk bawang goreng sekali then masuk skali daun sup dan daun bawang yg dah dipotong

Wallla, suda siap! Kali nih aku letak garam buluh hai-o, rasa lain, rasa lemak skit, xperlu risau nak letak banyak ke silit je pasal mmg selamat, sangat baik untuk kesihatan

20120416-125510 PM.jpg

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge