Self Check tahap financial anda

This is not from me tapi dari pakar internet & milionaires Irfan Khairi.

Mari kita check!

1. Kalau korang takder simpanan langsung, or gaji korang hanya cukup untuk sara diri sendiri dan keluarga maknanya financial korang TAK SELAMAT langsung!, bolehlah nak kata kais pagi makan pagi, kais petang makan petang, banyak orang dalam checklist ni, tapi tak ramai yang perasan

2. Kalau korang ada simpanan yang cukup selama 6 bulan JIKA korang tak bekerja then korang boleh dikategorikan sebagai KEWANGAN SELAMAT

3. Kalau korang sekarang boleh membuat choice sama ada nak berhenti kerja atau tidak DIMANA korang ada income yang automatik dapat sara hidup korang and family korang sampai bila-bila then TAHNIAH! Korang boleh dikategorikan sebagai Bebas Kewangan!

4. Kalau korang ada wang yang berlebihan dan tak terbelanja sampai akhir hayat, korang adalah Ultra Rich! Tapi sikit je datang dari kelompok nih cthnya macam Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhari. Derma berjuta-juta!

So, korang kat maner?

Kalau dalam kategori 1-2 then bolehlah nak contact aku sebab aku boleh tunjuk cara, aku belum lagi mencapai kategori 3 tapi aku dibimbing oleh orang yang dah termasuk dalam kategori 4 !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge