Cara pemakanan Maharani untuk ibu yang sedang menyusukan bayi

Assalam! Sering jugak saya dapat sms yang bertanya tentang maharani,kebanyakkan yang bertanya adalah dari golongon ibu-ibu yang sedang menyusukan baby. Yalah, takut kalau- kalau ada effect kat baby.

Actually, berdasarkan pada yang pakar, selepas bersalin je boleh terus ambil maharani untuk membantu menguatkan tubuh dan mengekalkan kesihatan badan. Cara pengambilannya mudah je, a,bil maharani lepas bersalin iaitu setelah darah nifas dah kering, then ambil 1 biji bola besar tu berterusan selama 14 hari. Ambil sebelum makan tau, sama ada pagi or malam.

Tapi kena ingat tau, kalau ada rasa panas badan selepas makan macam kerongkong kering ker , boleh kurangkan pengambilan kepada separuh biji bola besar, iaitu 25 biji pil hitam sehari then jangan lupa pada masa yang sama, minum banyak air. Ingat! Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ macsm salad ker or tembikai . Teh pun avoid dan makanan goreng untuk mengelakkan kepanasan tubuh.

So, terjawab segala persoalan yeh, hope entry nih dapat membantu.

Apa-apa just give me a call 0192223454! nak sampel free pun boleh.

 

Kalau selalu rasa penat macam nih,

Memang dah kena try maharani!:)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge