arGH! Rambut Gugur !

hair-loss-in-women-causes-and-treatment

 

Korang biasa tak mengalami problem rambut gugur? Problem ni biasa melibatkan 5% girls yang below 30 tahun dan 60% bila dah cecah umur 70 tahun [sumber: drzubaidi]. Tapi sebenarnya tak payah nak tunggu umur 30 tahun, mesti kalau sapu lantai je berlambak rambut!

hair-loss-prevention

Apa sebenarnya punca rambut gugur nih?

1. Kemungkinan kalau hamil memang akan alami keguguran rambut

2. Kalau sesiapa yang amik pil perancang then tetiba stop pun boleh jugak rambut gugur

3. Kalau stress fizikal dan mental memang confirmlah rambut gugur punya.

4. Kurang zat besi

Hair-Loss-Remedies

Keguguran rambut yang serius juga sebenarnya boleh jadi tanda-tanda macam obesiti, jerawat dan juga haid yang tak tetap.

So, solution nya selain dari pakai shampoo yang ada ketoconazole or zinc pyrthione (nak sebut pun terbelit, padanlah tak boleh nak amik chemistry!) korang juga boleh try celgynic

Yang best pasal celgynic:

  • Boleh memberi tenaga dan meningkatkan sistem imuniti tubuh.

  • Boleh menurunkan kolestrol dalam darah, mengelakkan sakit jantung, tekanan darah tinggi dan rendah, serta trombosis dalam otak.

  • Boleh mempercepatkan baikpulih sel untuk luka dalam dan luar.

  • Boleh mengawal paras gula dalam darah – sesuai untuk penghidap kencing manis.

  • Mencegah penyakit kulit dan menghilangkan kehitaman pada kulit.

  • Mengelakkan rambut gugur malah membaiki kualiti dan kuantitinya.

Eh, celgynic bukan untuk pompuan je tau, untuk lelaki pun boleh. Meh kita tengok apa celgynic boleh buat pada lelaki selain dari yang diatas:

  • Boleh meningkatkan prestasi kelakian dan kesihatan keseluruhan.

  • Memberi kesan menakjubkan pada saiz zakar dan eraksi ketika hubungan kelamin.

celygenic

Ha, kepada yang selalu lupa-lupa tu, makan celgynic boleh

  • Meningkatkan daya ingatan, membantu perkembangan otak dan mencegah nyanyuk.

Boleh juga bertindak sebagai anti ketumbuhan (tumor) atau kanser.

Achtung!

Jika terdapat kesan-kesan sampingan pada permulaan pengambilan herbal maharaja ini, pastikan anda meneruskan pengambilan dengan dos yang rendah. Ini kerana tindak balas sistem tubuh anda (darah) yang mengalami proses pemulihan dan pembersihan. Pengambilan berterusan boleh mengurangkan sebarang ketidakseimbangan yang berlaku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge