::What’s up gals?

Sudah seminggu lebih tak update blog, last week berkesempatan untuk pergi ke training ICONApps at Jln Tun Razak, terlepas rindu kat jalan yang jem, hahahhahahaha,

the training was so fun, the trainer teach us the basic thing regarding apple punya application. Kemudian the participants pun semua positive2 keh, 1Malaysia!, memang really buat aku teringat time kerja2 dulu.

So, for my apps, the basic foundation dah dapat, tinggal nak development real pulak. Hope dapat lepas ke apple store! uols doakan lah ye.

Kenapa aku buat semua ni? Because I LOVE TOO!!! aku tak buat sebab nak kejar KPI, aku tak buat sebab orang lain, tapi aku buat sebab untuk KEPUASAN diri aku sendiri..muaHAHAHHAHhHAHhHHHAHah,

Development is MY PASSIONATE! but BUSINESS is my LUXURIOS! kat sini just nak compare je lah, nothing to ponder about pun..

kalau nak dapat geran 10K from MDec, first2 kena upfront RM500 dan juga device apple, if tak ada lagi (macam aku!), so total lebih kurang RM5K upfront cost, tapi jangan risau, once application dah siap (max 3 month) dan dah ada orang beli at apple store, boleh claim balik. Itu KALAU SIAP, kalau tak siap? anggapla device tu gadget terbaru anda….

Dalam business premium beautiful jugak, pun kena ada modal serendah RM50, ikut mampu, TAPI TIADA LIMIT MASA, matematik dia simple je, modal besar, untung besar, modal kecik, untung kecik tapi still untung, tak pressure, share product take almost 2 jam, kedebuk kedebak tak perasan pun pasal masa,then share the bussiness opportunity pun tak makan masa yang lama..tapi pulangannya? woW, 2 hour=RM2400 sale!, tapi nanti jangan uol buat matematik yang macam ni (24jam x 1200) pulak, logikla skit, takkan tak makan, minum segala bagai kan?, lagipun 2 jam sehari spent per day is logik untuk keja part time mcam aku..hehehehehhehee

So apa apa pun, semua TERLETAK pada DIRI KITA SENDIRI, sama ada kita ADALAH SEORANG YANG RISK TAKER, BERANI, tapi nak kata business ni berisiko, hmm, bagi aku TIDAK BERISIKO LANGSUNG! sebab business ni adalah the genuine network marketing, eh kan JAKIM dah keluarkan garis panduan, ada baca tak? sebab itu this biz termasuk dalam patuh syariah, so apa nak risau?

LIFE IS TOO SHORT TO BE WASTED, aku tak dapat nak berdakwah dalam agama, dapat tolong umat islam naikkan ekonomi jadilah, saham dunia dapat, akhirat pun dapat, insyallah.

IMG_0413


signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This function has been disabled for my360days .

Pin It on Pinterest