:: iftar di chakri express, alamanda putrajaya

Sementara tunggu si elly bayar tiket parking, baik tulis entry pasal iftar tadi, hihihi, actually iftar ni asalnya di tupai- tupai area bangi, tapi last minute cancel dan beralih ke chakri express. Bertolak dari tempat kerja after 6.30pm, suppose today aku dapat jemputan iftar with my great leaders but think that aku akan rushing dan maybe sampai area 8pm, so terpaksa berpijak di bumi nyata, huhuhuhu,

Iftar together with student bachelor of software engineer,memang best, makanan yang banyak dan variety, sangatlah sedap dan sangat recommended sesangat. Dengan harga less than rm50, memang sangat berbaloi. Lagi better dari anjung warisan thee hee heee..

Okay, my first dish was nasi goreng, nasi goreng bukan sebarang nasi goreng biasa kay, memang berasa sangat nasi goreng, then aku tambah lauk daging kambing masak black pepper, ikan sweet sour, sawi putih, tauhu jepun,then udang masak sambal, cuma udang dia a bit overcooked, air teh tarik since nescafe tak ada.

Then, we off to perform solat, balik tu leh lagi nak sambung, bubur sagu, campur dengan cempedak tambah santan, pergh, sedapnya, bubur hitam pun sedap, air aprikot dah bergelas, air bandung pun ado,haaa, ada sate, then ada tomyam putih, chakri specialities pada tomyam, seafood, so memang rugi kalau tak rasa tomyam dia, then ada ikan bakar, wah wah wah, sikit punya kusyuk makan sampai nak bergambar pun tak done, hihihihih, so nanti korang tag la gambar tu kat facebook eh,

So, kesimpulannya, memang recommended sangat kalau korang nak makan kat chakri express, great experience with all my lovely students, and of course bertambah best sebab elly belanja, yeay!, semoga rezeki melimpah ruah, dan dapat naik pentas CDM next year kay!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *