Bestnya balik kelantan

Benda yang paling best bila aku balik kelantan ialah makanan! Aku leh makan lompat tikam, caramel, laksam, nasi kerabu, sup tulang, minum fresh air kelapa, mandi air yang fresh, dan of course la scenery yang hijau je, cool sikit mata aku melihatnya. Food dahla murah compare kuala lumpur, dengan sedapnya toksahla cerita tapi bila aku balik kelantan, kami mewah dengan home-made dishes. Nak limau purut petik, nak halia gali, nak serai cungkil, nak rasa minum air rossele, petik, nak minum air tebu, tebas-tebas, mesin, apa lagi? Tu yang syok tu, tak payah susah susah gi kedai beli cili api 50 sen, hihihihhih. Nak rasa daging segar, kat kampung ni ler.

Cuma yang tak berapa best, bila dah nak masuk tengahari, agak kepanasan sikit, hihihihihhih,tapi bila malam sejuk gilers,kat kampung ni jugaklah amir dan amirah kenal secara live ayam, ayam serama, itik, itik serati, kambings,lembu, burungs, cat, cat tu dah biasa,

Hmm, bestnya berjalan-jalan tempat orang kan? Lagi best kalau jalan-jalan tu free je kan? Macam aku gi hongkong itu hari. Bawak duit shopping je. Kalau korang nak cuti cuti free, call or sms 0192223454, aku akan pastikan korang dapat apa yang aku dah dapat. Itu janji aku.

Blogging using ipad2 really fun, ni pun hasil buat bisnes, kalau tak berkira-kira nak beli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *