:: Premium Beautiful, Fibroid, Cyst, Senggugut

Korang kalau tau ada fibroid ke cyst ke, mesti berebut-rebut nak pakai premium beautiful kan? tapi kalau tak tau, mesti buat ‘dek’ je kan? ishhhhh, fibroid ni bukan benda main- main tau, bukan macam kena demam ke, jerawat naik kat muka ke, eeei, bukan!!!!

fibroid

Tapi, kenapa boleh ada fibroid? macam mana boleh dapat tu? Soalan-soalan yang macam ni lah yang kerap ditanya untuk orang yang ada fibroid atau cyst atau seangkatan dengannya. Kita kalau hari- hari dapat scan badan kita senang sikit nak cegahnya, kalaulah kita dapat tengok apa isi dalam perut kita while we are looking at the mirror, boleh prevent or do something if kita terperasan ada benjol ke, dalam rahim ada cyst ke fibroid ke,hehehhe, ni masalahnya memang tak boleh, if di boleh kan pun, korang lepas ni ada ke selera nak makan lepaih dah tengok tu?pompuan

owh okay, macam mana fibroid terjadi? 1/3 wanita berumur 35 tahun ke atas berisiko untuk dapat fibroid? korang nak termasuk ke?

Most women with fibroids have no symptoms. These benign tumors are often found during routine pelvic exam or ultrasound. They constitute a problem only if they become large (causing pressure on the bladder and rectum, and-or protruding abdominally) or cause excessive bleeding or pelvic pain. It may be difficult to differentiate a fibroid from an ovarian cyst or mass by pelvic exam alone, but pelvic ultrasound will definitively differentiate between the two.

ha tengok tu, tak da sign tau, kalau dia nak datang, dia datang je,

ada banyak testimoni bila dia start pakai premium beautiful, fibroidnya terus kecut, ada yang seberat 2 kg fibroid dia, dah tunggu masa dah nak bedah, then bila dia start pakai premium beautiful, dengan kuasa Allah, doktor dapat keluarkan fibroid tapi bukan dalam bentuk pejal tapi cecair.

kalau yang senggugut pulak, banyak yang kata bila start pakai premium beautiful, dah tak ada langsung sakit sengugut, sebab apa? sebab bila dah pakai premium beautiful, dia akan hilangkan sakit masa sebelum dan masa tengah period tu sendiri, secara tak langsung, fibroid2premium beautiful dapat control haid punya circle secara normal, tu yang kadang- kadang siapa yang buat family planning, elok sangat pakai premium beautiful sebab confirm premium beautiful (kuasa Allah) dapat lancarkan perjalanan darah, bila pakai premium beautiful, waktu kita period pun tepat atau hampir tepat, so tak adalah istilah ‘ter accident’, hihihih

kalau siapa-siapa yang masih di awal pregnancy, pakailah long girdle premium beautiful so that dia dapat long_girdleatasi masalah keguguran, sebab bila pakai, insyallah benih jadi lebih sihat, kuat dan confirm kualiti.

Yang nih kita nak elak, barah rahim, seeloknya kita cegah la sebelum terkena, kita tak tahu bila kita akan terkena, maybe ada orang cakap, ajal, maut semua ditangan Allah, betul tu, tapi adakah kita bersikap adil terhadap diri sendiri dengan tidak berusaha untuk mencegahnya?

so bertindaklah sekarang, jangan dah terlambat baru nak tercari-cari, orang kata cegah lebih baik dari mengubati, kang bila dah kena, lagi la kos nak operate lagi, maintain lagi, ingat ye, kereta boleh dicari spare partnya tapi badan kita ni susah nak cari spare part, cepat bertindak!!!! call 0192223454 or email nurhanna.aziz@gmail.com untuk trial percuma!!!! (terhad di kawasan lembah klang, selangor)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *