:: Cara untuk memastikan makanan anda selamat

Makanan yang kita makan sehari- hari bukannya sebersih dan sebaik yang kita tengok. Kita tak tahu ayam tu kena suntik sentetik ke, sayur yang kita rasa ‘fresh’, ntah2 dah banyak racun disembur, byk sgt pembunuh senyap dalam makanan kita nih,

dan dengan source yang macam tulah kita hidangkan kat anak2 kita, kadang2 kita tertanya2 jugak anak zaman sekarang yang makin ‘pelik’ perangainya.

Kaedah tradisional nak bersihkan sayur/ buahan/ ayam dsb

Cara 1:- Rendam dalam air garam, –> cuma dapat singkirkan bakteria tapi menstabilkan bahan kimia yang ada dalam makanan.

Cara 2:- Basuh je ngan air –> Bersih dari kotoran, tapi still ada bakteria + bahan kimia

Cara 3: Tak basuh langsung ! ( hahahhahaha) ada ke mak2 yang tak basuh sayur langsung? Smile with tongue out

tapi sekarang ni dah tak payah dah tu sumer, pakai je BIOZONE FOOD PURIFIER, tak yah bimbang racun serangga, bahan kimia, pengawet, pewarna dsb, pakai je biozone, confirm makanan kita back to nature Smile

Konsep Biozone ni mudah je, dier guna kaedah bubbling, kalau nak cerita dari segi saintifiknya, dier ada proses pengkhususan iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) jadi O3.

O3 ni sebenarnya adalah kadar tertinggi gas ozon di udara. Terjadi ketika fajar, kemdian menurun secara bertahap dan hilang ketika matahari terbit. Gas ni sebenarnya mempunyai kesan yang bermanfaat bagi sistem saraf dan meningkatkan aktiviti fikir dan otot. Sebab tulah kita digalakkan bangun pagi2. Allah pun ada berfirman dalam Al-Isra’(17):78 maksudnya:

Dan (dirikanlah solat subuh). Sesungguhnya solat subuh itu disaksikan (oleh malaikat)

 

Dengan cara ni, ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan2 tercemar. Tiub silikon bergred medikal akan menyalurkan ozon ke dalam air dimana makanan direndamkan. So, proses bubling akan bermula untuk purifikasikan makanan dalam tempoh masa yang ditetapkan.

Kalau kita guna biozone ni,  byk benefitnya. Of course la dia selamat, keep the nutrien, penjanaan ozon yang konsisten, mesra alam, dan keupayaanya utk buang bhn2 pencemaran.

Nak guna pun senang, amik semangkuk air, kemdian masukkan ayam yang dah dipotong( cth) dalam bekas mangkuk tu. Make sure paras air tutup ayam tu, Limit isipadu air 10 liter . Kemdian masukkanla tiub silikon dalam air. Mudah kan?

biozone1

:: Buy BioZone noW for ONLY 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge