::anda dah tukar garam masak di rumah anda? saya dah..

Selama ni, aku tak pernah terfikir yang garam yg hari2 kita makan tu adalah AMAT BERBAHAYA. yelah kita ingatkan semua garam sama. tapi tak sebenarnya. Garam yang hari2 kita telan tu byk natrium klorida. aku dulu amik jugaklah kimia time form 4 n 5, walaupun taklah semengah mana, tapi taula jugak bahaya natrium klorida kalau diconsume dalam badan secara berlebihan boleh menyebabkan tekanan darah tinggi, jantung, kanser perut, gastrik, buah pinggang & osteoprosis.

Actually natrium ni perlu utk fluentkan bendalir dalam badan tapi kalau amik scr berlebihan, takut ada yang takleh nak dibuang, tu yang sakit tu. Aku baru tau, kita sebenarnya kena amik maks. satu sudu teh garam je, tapi kalau dah belasah MacD, ape kejadahnya la hai…Itu belum campur ngan makanan dalam tin, lebih 75% hidden salt dalam tu.

 So sebelum apa2 jadi kat aku n family aku, baik aku tukar garam kimia kat umah aku tu ke garam buluh. yelah, mmg ajal maut ditangan Allah, tapi at least aku dah berusaha utk protect aku dan family aku dari kena penyakit2 yang bahaya. perjuangan tu.

So garam buluh hai-o nih byk kelebihan yang orang tak tahu. Antaranya:

 1. Dia kaya dengan bahan-bahan mineral dan elemen mikro. ha dalam Laporan Midwest Laboratorium USA   membuktikan garam buluh mengandungi 76 Jenis Mineral dan elemen mikro.

2. Garam Buluh ni bersifat Alkali. Oleh sebab dier berakali ia dapat menyeimbangkan pH badan yang berasid kepada beralkali    lemah.  So, sel kanser tak dapatlah nak hidup sebab badan kita dah berakali.

3. Garam Buluh nih jugak bersifat antioksida yang bantu melambatkan proses penuaan, singkir radikal bebas dan baiki sel badan. Sape2 yang ada gout tu amatlah digalakkan makan garam  buluh nih, insyallah berkesaNNN..kalau ada yang sakit2 sendi pn mmg kena amik garam buluh nih. insyallah hilang sakit sendi.

4. Garam Buluh ni pun membantu untuk detoksifikasi dan anti infeksi di mana ianya dapat basmi kuman dan virus, kurangkan kolesterol dan buang toksin dalam tubuh.

so apa lagi frens?, tukar la garam masak anda2 semua pada garam buluh masak hai-o!!

PRICE : RM 53 ONLY

CONTACT 0192223454 OR EMAIL nurhanna.aziz@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge